ANKARA / NALLIHAN - Nallıhan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Şbt

RAM ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜNE BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN İSTENEN BELGELER

Ara

ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA VE YERLEŞTİRME KILAVUZU 2023 - 2024 YAYINLANDI.

Bu kılavuz, 07/07/2018 tarihli ve 30471 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği” ile 15/12/2023 tarihli ve 92178559 sayılı “ Millî Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesi” hükümlerine göre hazırlanmıştır.

Kas

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "Bu kararımızla öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini, daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaoarken zihnen daha rahat olmalarını istedik." dedi ve LGS merkezi sınav tarihini 2 haziran olarak açıkladı.

Eyl

Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı: Tüm Öğretmenler İçin Yol Haritası kılavuz için tıklayınız.

BEP örnek formatı Word için tıklayınız.

BEP örnek format Excel için tıklayınız.

Şbt

Depremzede özel eğitime muhtaç bireyler ile iletişim kurmak için kullanılabilecek iletişim kartları

Ara

Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin anayasa ve kanunlarla koruma altına alınan yasal hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla "Özel Eğitim İhtiyacı Olan Bireylerin Yasal Hakları" kitabı yayımlandı.

Bu kitap özel eğitim ihtiyacı olan bireyler ve ailelerinin yasal haklarına dair Bakanlığımız ile Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının mevzuatları dahilinde hazırlandı.

Özel eğitim ihtiyacı olan bireyler ve ailelerinin yasal hakları bir kitap içerisinde toplanmış olup bireylere eğitim, sağlık, ulaşım, mali vb. konularda yasal haklarına erişimde kolaylık sağlanması amaçlanmıştır.

"Özel Eğitim İhtiyacı Olan Bireylerin Yasal Hakları" kitabına ulaşmak için tıklayınız

Eyl

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümünce özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ile çalışan öğretmenler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlama ve geliştirme çalışmalarına yol göstermek amacıyla "Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı: Tüm Öğretmenler İçin Yol Haritası" isimli bir kılavuz hazırlandı.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu, hazırlanan bu kılavuzun özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerle çalışan tüm öğretmenler için BEP hazırlama, uygulama ve izleme süreçlerine faydalı olacağını belirtti.

Öğretmenlerin Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı hazırlama ve uygulama sürecine ilişkin bilgi ve deneyimlerinin arttırılması amacıyla BEP ile ilgili bilgilerin yer aldığı kılavuzda; farklı özel eğitim ihtiyacı olan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrenciler için hazırlanmış BEP örneklerine yer verildi. Ayrıca hazırlanan kılavuzda örnek bir BEP formatı hazırlanarak öğretmenlerin kullanımına sunuldu.

BEP örnek formatı Word için tıklayınız.

BEP örnek formatı Excel için tıklayınız